Nieuws
UITGELICHT
HUB – het online platform voor Kinderfysiotherapeuten
De HUB voor het Kind in Beweging is in de lucht sinds 4 oktober! We gaan ervoor om de Nederlandse jeugd de gezondste in 2040 te laten worden. Op de website HUB bieden we evidence-based en interactieve online nascholing aan voor alle kinderfysiotherapeuten. Dit bestaat uit een aantal thema’s met geaccrediteerde e-learnings waarin je kennisclips, richtlijnen en handige tools tegenkomt. Je vindt er een uitgebreide en overzichtelijke nascholingskalender en er wordt constant gewerkt aan nieuwe thema’s met nieuwe e-learnings. Het is een innovatief platform waar alles samenkomt.
De Kinderfysiotherapeut
De website www.dekinderfysiotherapeut.com wordt gebruikt om een breed publiek te informeren over kinderfysiotherapie. Wat is kinderfysiotherapie? Wanneer kun je een kinderfysiotherapeut inzetten? Ook vind je er informatie over verschillende aandoeningen en klachten, waarmee ouders en kinderen zich melden bij de kinderfysiotherapeut.
TIP: plaats een link naar deze website op de website van jouw praktijk of instelling!
Over de vereniging
De Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK) is in 1985 opgericht en heeft bijna 1.000 leden. De NVFK maakt als erkende beroepsinhoudelijke vereniging deel uit van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Je kunt lid worden van de NVFK als je als kinderfysiotherapeut in het Specialistenregister Kinderfysiotherapie ingeschreven staat. Daarnaast kent de vereniging studentleden, aspirantleden, ereleden en buitengewone leden.
“De NVFK versterkt de positie van haar leden door kwaliteit en ontwikkeling van het vakgebied te stimuleren, te borgen en daarbij gebruik te maken van wetenschappelijke ontwikkelingen.”
De kinderfysiotherapeut als specialist
- Motorische ontwikkeling en motorisch leren van het kind;
- Specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd;
- Fysieke fitheid en training van spieren, hart- en longfunctie bij kinderen;
- Specifieke fysiotherapeutische (technische) en pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van het gezin/ouders;
- Signaleringsfunctie voor inzet andere zorgdisciplines, zoals logopedie, ambulante begeleiding, specialistische tweedelijns zorg.
Agenda
Heb je vragen of wil je input geven voor onze vereniging?
Bij vragen kun je contact opnemen met het secretariaat via de mail. Daarnaast kun je ons schrijven via het postadres. Voor meer contactinformatie kun je contact opnemen met KNGF.