Ga naar de inhoud

Deelnemers gezocht: kwalitatief onderzoek diagnostiek en verwijzing orofaciale pijn

De Richtlijn Advies Commissie (RAC) van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) is namens het KIMO-bestuur gestart met de voorbereidingen voor de ontwikkeling van de klinische praktijkrichtlijn (KPR) Diagnostiek en verwijzing orofaciale pijn.

foto van een figuur met verrekijker

Deze KPR is onderdeel van het KIMO-meerjarenprogramma 2022-2026.

Het initiatief voor deze KPR komt voort uit de behoefte aan duidelijke richtlijnen voor mondzorgprofessionals bij de diagnostiek en verwijzing van orofaciale pijn, zoals dentoalveolaire pijn, temporomandibulaire pijn en disfunctie, en hoofdpijn. De voorbereidingscommissie heeft onlangs de eerste kaders gedefinieerd.

Hiervoor zijn wij opzoek naar orofaciaal fysiotherapeuten voor een kwalitatief onderzoek in het kader van de ontwikkeling van deze nieuwe KPR. Dit onderzoek vindt plaats in de vorm van een online interview van maximaal 30 minuten. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de knelpunten van de huidige praktijk van diagnostiek en verwijzing bij orofaciale pijn, en om mogelijke verbeterpunten te identificeren. Het onderzoek zal bijdragen aan het opstellen van een richtlijn die mondzorgprofessionals handvatten biedt voor diagnostiek en passende verwijzing. 

Vragen die tijdens het interview aan bod komen: 

  • Wat gaat er goed en wat kan er beter bij de diagnostiek van orofaciale pijn?
  • Wat gaat er goed en wat kan er beter bij het verwijzen van patiënten met orofaciale pijn?

Dit  is een belangrijke kans voor OFT-ers om ons ook bij deze groep binnen de mondzorg te kunnen profileren.

Wij horen graag voor donderdag 15 september a.s. of je zou willen deelnemen via: info@nvof.nl