Ga naar de inhoud

Inspirerende reis naar Basel: verbinding, kennis en bijzondere ontmoetingen

Zoals je vast al gezien hebt maakte het bestuur van de NVMT begin juli een waardevolle én inspirerende reis naar het IFOMPT-congres in Basel.

Dat bezoek leverde niet alleen nieuwe inzichten op over internationale vakinhoudelijke ontwikkelingen in de manuele therapie, maar heeft ook bijgedragen aan het versterken van onze band met andere beroepsverenigingen, zoals met Mathera uit België en met andere collega’s uit alle hoeken van de wereld. 

Het congres was voor mij dé kans om te leren van experts op ons vakgebied, om kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten en inspiratie op te doen voor de verdere ontwikkeling van de manuele therapie in Nederland. Ik ben er trots op dat we deze ervaringen kunnen delen via tekst, foto’s en natuurlijk… podcasts. Zo profiteer jij ook  van de kennis en inzichten.  

Een van mijn hoogtepunten van ons verblijf in Basel was de succesvolle borrel in het park tegenover het centraal station. Daar kwamen we samen met onze Nederlandse collega’s en hebben we nieuwe connecties gelegd in een informele en ontspannen setting. Wat leuk voor de verbinding en saamhorigheid binnen onze Nederlandse beroepsgroep.

Een ander hoogtepunt zijn de podcasts die ik heb opgenomen. Met onder andere Peter O’Sullivan, Stanley Paris en Michel Landry. En over de bijzondere presentaties die de Nederlandse onderzoekers gaven tijdens het congres. 

Verder is er ook het moment van de vlaggenparade aan het begin van het congres. Marloes de Graaf droeg, als MO Delegate van Nederland, de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie. En oud-bestuurslid NVMT Nathan Hutting werd benoemd tot vice president van IFOMPT. Rob Oostendorp en Jan Pool ontvingen de Life Service Awards voor hun exceptionele bijdrage voor het vak manuele therapie. Via deze weg feliciteer ik Nathan, Rob en Jan. 

Kortom, de deelname aan het IFOMPT-congres in Basel was een verrijkende ervaring die zorgde voor inspiratie, verbinding en waardevolle inzichten. Ik kijk ernaar uit om deze energie en kennis te delen en samen verder te bouwen aan een bloeiende toekomst voor de manuele therapie in Nederland. 

Namens het bestuur, Melvin Bos 

Tijdens het congres verzamelden we foto’s van deelnemers in de Basel-appgroep. Je kunt de foto’s bekijken: https://photos.app.goo.gl/TZiconvkf7aRBgcj8

De podcasts die Melvin maakte komen allemaal op onze website, maar dit is alvast de link naar de podcast in het park, met met docenten SOMT University of Physiotherapy en manueel therapeuten Michiel Rood MSc., Renske Peters MSc. en Rogier de Best MSc.

Lees meer

Het laatste nieuws

Nieuws van de adviescommissies

Over de vereniging

Was je erbij in Basel? Lees verder over accreditatie

Leren en ontwikkelen