Ga naar de inhoud

Les geven in Sumatra

Harapan Jaya is het enige kinderrevalidatiecentrum in Sumatra, het is gesticht door een katholieke congregatie maar er zijn geen beperkingen ten aan zien van geloof voor zowel medewerkers als patiënten ( zie hier het kinderrevalidatiecentrum en bekijk ons YouTube-filmpje)

Sumatra

Oproep

Sinds een paar jaar is er een ziektekostenverzekering in Indonesie waardoor ouders met niet alleen kinderen met aangeboren afwijkingen zoals gehemeltespleet of klompvoeten zich aanmelden, maar ook kinderen met neurologische aandoeningen zoals cerebrale parese, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, epilepsie en mentale retardatie.

Deze verandering vereist ook andere kennis en vaardigheden van de artsen, therapeuten en technici die in Harapan Jaya werken. Sinds 3 jaar is er ook 2 weken scholing vanuit de kinderrevalidatie. Verandering van de inhoud van therapie voor de fysiotherapeuten en ergotherapeuten is lastig, omdat de hedendaagse inzichten sterk verschillen van hetgeen zij geleerd hebben in hun opleiding.

Vraag

Zou een kinderfysiotherapeut geïnteresseerd zijn om langere tijd (weken / maanden) in Harapan Jaya les te geven aan de therapeuten om hen te scholen in hedendaagse behandelmethoden (zoals hulpvraag analyse, observatie van het probleem, lichamelijk onderzoek, opstellen van een behandelplan, uitvoering daarvan en evaluatie). Op 8-2-2025 zal een team weer naar HJ reizen voor 2 weken.

Reis- en verblijfkosten worden vergoed, er is geen geld voor een honorarium beschikbaar.

Informatie

Geïnteresseerd? Informatie kun je opvragen bij Prof. Jules Becher, kinderrevalidatiearts: jgbecher@ziggo.nl

Het laatste nieuws