Ga naar de inhoud

Nieuws van de adviescommissies

Op dit moment werken er twee adviescommissies aan projecten van de NVMT: de aviescommissie wetenschap en de adviescommissie campagne. Een update!

personen bij congres

Adviescommissie campagne
Zoals je weet werken we aan de campagne Beweeg Bewezen Beter. In de vorige nieuwsbrief deden we daarom een oproep voor de leden-adviescommissie. Want zo’n campagne maken we gezamenlijk. Sander van Dam (ambassadeur) en Oscar van Wezel (young professional) gaan aan het werk, samen met twee leden die zich hebben aangemeld. Zij krijgen drie maanden tijd voor een advies aan het bestuur.

Voor NVMT-leden staan er al ansichtkaarten, posters en brochures klaar. Je kunt ze hier downloaden.

Adviescommissie wetenschap
Op welke manier en in welke vorm kan het NVMT-bestuur leden informeren over ‘state of the art’ wetenschappelijke publicaties en ontwikkelingen? Onderzoeken die relevant zijn voor elke individuele manueel therapeut en waarin we de vertaalslag maken van de wetenschap naar de dagelijkse praktijk? Met die vragen ging  de adviescommissie afgelopen maanden aan de slag.

De commissie bestaat uit NVMT-leden die zich vrijwillig hebben aangemeld en is een diverse mix van professionals: enkele leraren, een promovendus, een manueel therapeut die weinig affiniteit heeft met wetenschap, een fulltime praktijkprofessional die door tijdgebrek weinig ruimte heeft om zich bezig te houden met wetenschappelijke ontwikkelingen. En, ten slotte,  een leraar die de ambitie heeft om in de toekomst een promotieonderzoek te starten.

Deze samenstelling zorgde voor een multidimensionale invalshoek. Er werd vanuit verschillende perspectieven meegedacht over het vraagstuk, met ook een klankbordgroep. De werkzaamheden van de adviesgroep zijn nu succesvol afgerond. In de volgende nieuwsbrief vertelt Karel Opraus meer over de resultaten.

Megulver Edhardt
Lid adviescommissie en ambassadeur