Ga naar de inhoud

Overleg met KNGF voorzitter Lodi Hennink en onze voorzitter Asse Bruineberg

Geschreven door Asse Bruinenberg

Als onderdeel van zijn rondje langs de BI’s heb ik een prettig gesprek gehad met de voorzitter van het KNGF, Lodi Hennink.

Tijdens dit gesprek heb ik uitleg kunnen geven over het vak bedrijfsfysiotherapeut en de bijzondere positie die we innemen in het zorglandschap van de fysiotherapeut. 

Ten aanzien van de NVBF zijn de speerpunten van de komende tijd aan bod gekomen (o.a. de campagne, het opstellen van de bekwaambaarheidseisen en scholing en opleiding). En is aandacht besteed aan de uitdagingen waar we als vereniging voor staan (o.a. afnemend leden aantal, de moeite die we hebben om een volwaardig bestuur aan te stellen en de samenvoeging van twee beroepsprofielen met de bijbehorende registraties).

Naast de specifieke situatie van de NVBF is het KNGF als beroepsvereniging besproken en hoe wij als BI tegen het KNGF aankijken. Daarbij heb ik aangegeven dat met name de verdeeldheid binnen de beroepsgroep (onder andere KNGF versus SKF), de moeizame communicatie vanuit het KNGF en de soms respectloze manier van communiceren van collega fysiotherapeuten met het KNGF (kantoor en bestuur) mij zorgen baart. Lodi onderschrijft de problematiek en geeft aan dat er plannen ontwikkeld worden om bovenstaande problematiek aan te pakken.

Al met al een constructief gesprek waarbij ik enigszins hoopvol ben dat er goede stappen gezet zullen worden om de communicatie met het KNGF en de eenheid binnen de beroepsgroep verbetert kunnen worden.

Het laatste nieuws

Voorzitter of penningmeester NVBF gezocht

Over de vereniging

Nieuwe ledenlijst op werkadres

Algemeen