Ga naar de inhoud

Project Intramurale Fysiotherapie van start

Wat zijn de beweegredenen van intramuraal werkzame fysiotherapeuten om wel of niet geregistreerd te zijn in het Kwaliteitshuis Fysiotherapie en/of lid te zijn van het KNGF? Wij hebben de afdeling IQ Health van het Radboudumc gevraagd om dit te onderzoeken.

Fysiotherapeut met patient in revalidatiecentrum

Aanpak en duur

In het project worden onder andere interviews uitgevoerd met intramurale fysiotherapeuten en leidinggevenden en er worden gegevens verzameld met behulp van een enquête. 

Op basis van de resultaten en aanbevelingen kunnen we gericht acties formuleren om de registratiegraad en het ledenaantal onder intramuraal werkende fysiotherapeuten te verhogen. Dit biedt ons de ruimte om actief in te zetten op het behartigen van de belangen van intramuraal werkende fysiotherapeuten en het verbeteren van de kwaliteit van intramurale fysiotherapie.

Het project loopt van september 2024 tot en met maart 2025.

Structurele aandacht

Intramuraal is één van de thema’s waar wij ons dit jaar en in de volgende jaren mee gaan bezighouden. Dit betekent structurele aandacht voor de grote groep fysiotherapeuten die intramuraal werkzaam is. Om goed invulling te kunnen geven aan dit thema willen wij graag ophalen wat er leeft binnen de intramurale fysiotherapie. Naast het onderzoek organiseren we daarom meerdere bijeenkomsten voor intramuraal werkende fysiotherapeuten.

Contact

Wil je meer weten over dit project of over het thema intramuraal in het algemeen? Stuur dan een mail naar bestuurslid Linda van Heusden-Scholtalbers via l.vanheusden-scholtalbers.bestuur@kngf.nl of naar adviseur Bouwien Douwes via b.douwes@kngf.nl.

Het laatste nieuws

Bezoeken van bestuursleden in de regio

Algemeen, Over de vereniging

Vrije zorgkeuze blijft, KNGF tevreden

Beleidsthema's, Politiek en media