Ga naar de inhoud

Update over de regio’s van de NVFL

We hebben opgemerkt dat er vragen vanuit de leden komen over de regio’s. Dat vraagt om aandacht te schenken aan de nieuwe aanpak.

Kaart Nederland neutraal

Regiobeleid

Het regiobeleid is per dit jaar vervallen, een ontwikkeling waar we in de afgelopen jaren naartoe hebben gewerkt. Er waren in de achterliggende jaren te weinig vrijwilligers in de regio’s om bijeenkomsten te organiseren en om een landelijke dekking te hebben. Ook is er uitgevraagd of er behoefte is aan live bijeenkomsten, waar een kleine 10% van de leden positief op reageerde. Veruit het grootste gedeelte van de verenigingsleden wenst online of hybride bijeenkomsten. Dit is ook te zien in het aantal deelnemers tijdens de regiobijeenkomsten. De opkomst is in alle regio’s ongeveer 10-15 personen.

Dat is helaas te weinig gezien de kosten die gemaakt worden om locaties te huren, accreditaties te regelen en andere onkosten te dekken. De verschuiving van wens van live naar online heeft ervoor gezorgd dat er gekeken is naar een nieuwe invulling. Als bestuur betreuren we deze ontwikkeling, maar uiteraard beslissen we met alle leden hoe we tijd, financiën en inspanningen verdelen om een vereniging met elkaar te kunnen zijn.

Vanaf 2023 is er ingezet op een live symposium, naast het tweejaarlijkse NVFL-congres wat ook live heeft plaatsgevonden. Dit wordt aangevuld met twee online Webinars per jaar. Als er in de komende periode toch meer wens is voor ‘live’ bijeenkomsten, dan is die ruimte er binnen de begroting en kan dit opgezet worden. Daarom blijven we evalueren en laat je vooral horen bij wensen of toffe ideeën. Afgelopen symposiumeditie (november 2023) waren de aanmeldingen voor de live-bijeenkomst zo laag, dat we enkele weken voor het symposium overgestapt zijn op een online variant, waar we positief op terug kunnen kijken. Om die reden bieden we dit jaar alleen online Webinars en symposia aan.

Door het zwangerschapsverlof van Carolien eerder dit jaar, vinden de bijeenkomsten allemaal plaats in het najaar, waardoor we een goed gevuld najaar hebben. Voor volgend jaar staan de Webinars ook in het eerste half jaar gepland, zodat de verdeling in het jaar iets meer ruimte heeft. Wil je meedenken over de verenigingsbijeenkomsten? Een extra handje kunnen we zeker gebruiken, meld je dan aan bij info@nvfl.nl!