Plusprogramma

Op deze pagina vind je informatie over het Plusprogramma. Het Plusprogramma faciliteert praktijken om in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis.

Datum aanmelden Plusprogramma 2020 uitgesteld

We hadden verwacht dat de online aanmeldportal op maandag 17 juni klaar zou zijn. We werken er hard aan om het aanmeldproces te vergemakkelijken, zodat het minder tijd vraagt. De portal voldoet op dit moment nog niet aan onze wensen. Daarom hebben we besloten hier nog verder aan te bouwen. We streven naar oplevering op donderdag 20 juni a.s.. Uiteraard houden we jullie via de mail en op deze website op de hoogte.

Je kunt je aanmelding wel vast voorbereiden. 

Om je als praktijk aan te kunnen melden moet je aan de instapvoorwaarden voldoen: 

 • Behandelindex van ≤113 
 • Gemiddelde PREM score van 8.0 behaald door de praktijk in kalenderjaar 2018.  
 • Vóór 1 juli 2019 aangemeld zijn bij de Landelijke Database Fysiotherapie

Wat moet ik straks uploaden in het Plus Portaal?
Om je aan te melden moet je de volgende documenten uploaden: 

Kan ik mijn aanmelding vast voorbereiden?
Jazeker! Dit is wat je nu al kunt doen: 

 • Check of al je praktijk- en medewerker gegevens goed vermeld staan in MijnKNGF.
 • Heb je als praktijk meerdere vestigingen (met dezelfde AGB-code)? Zorg dan dat ze op de juiste manier aan elkaar zijn gekoppeld in MijnKNGF.  
 • Heb je als praktijk een nieuwe vestiging of een onderneming die nog niet bekend is bij het KNGF? Stuur dan een mail met daarin alle informatie over de vestiging naar ledenadministratie@kngf.nl.  
 • Zorg dat je in MijnKNGF als praktijkeigenaar, praktijkvertegenwoordiger en/of maatschapslid geregistreerd staat bij alle vestigingen van de onderneming. Check ook of het e-mailadres klopt.
 • Zorg dat je praktijk is aangemeld bij de Landelijke Database Fysiotherapie (hier zie je hoe je dit als praktijk kunt doen).

Tijdlijn
In dit overzicht vind je alle belangrijke data voor de aanmeldronde:

3 juni  Vektis portal gaat open 

6 juni

Zilveren Kruis maakt BI-norm bekend
17 juni-10 juli   Plus Portaal is open voor aanmelding
Voor 1 juli Aangesloten zijn op de LDF
1-31 juli             Aanlevering LDF hebben gedaan
10 juli         Sluiting Plus Portaal, 23.59 uur

Eind juli            

KNGF mailt de beoordeling van ZK of de praktijken voldoen aan de voorwaarden van de Plusovereenkomst fysiotherapie 2020.

 

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE PLUSOVEREENKOMST

Een Plusovereenkomst, wat is dat eigenlijk?
Voor fysiotherapiepraktijken die zich extra willen inzetten voor kwaliteit en transparantie van de fysiotherapeutische zorg biedt zorgverzekeraar Zilveren Kruis de Plusovereenkomst aan. Om voor zo’n Plusovereenkomst in aanmerking te komen, stelt Zilveren Kruis een aantal voorwaarden. 
Het KNGF biedt praktijken de mogelijkheid om te voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis. Dit doen we met het Plusprogramma, waarmee we je  ondersteuning aanbieden in de vorm van monitoring en online rapportages (in Compass en de Landelijke Database Fysiotherapie) waarin je je voortgang als praktijk zelf kunt bijhouden. 

Ik overweeg om de Plusovereenkomst 2020 af te sluiten met Zilveren Kruis. Aan welke voorwaarden moet ik dan voldoen?
Er zijn verschillende voorwaarden waar je als praktijk aan moet voldoen, afhankelijk van het moment dat je instroomt. Een overzicht van deze voorwaarden is te vinden in de handleiding kwaliteitseisen 2019-2020

Online ZKA-rapportage
Met behulp van de online ZKA-rapportage kun je maandelijks monitoren hoe je deelname aan het Plusprogramma ervoor staat. Elementen die je in deze rapportage terugvindt, zijn onder andere: 

 • Cijfers over de klantervaring (PREM);
 • De maandelijkse data aanlevering aan de LDF (waaronder dossiervoering en klinimetrie)
 • De visitatie;
 • Deelname aan intervisiebijeenkomsten.

Als praktijk ben je zelf verantwoordelijk om (in de rapportage) de voortgang van je deelname aan het Plusprogramma goed te monitoren en tijdig bij te sturen. Let op: de rapportage wordt maandelijks rond de 15e van de maand automatisch bijgewerkt. 
Heb je hierover vragen? Mail dan gerust naar: plusprogramma@kngf.nl. 

Heb je een vraag over je contract met Zilveren Kruis?
Voor informatie over het contracteringsproces van Zilveren Kruis verwijzen wij je naar de website van Zilveren Kruis. Heb je de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de helpdesk van Zilveren Kruis. 

Nieuwsbrieven
Als deelnemer aan het Plusprogramma 2019 ontvang je maandelijks een nieuwsbrief. In deze nieuwbrieven vind je informatie over actuele thema’s. Op deze pagina vind je het archief van de nieuwsbrieven. Zo kun je de informatie altijd (na)lezen. 

Trefwoorden: