ZK Plusprogramma

Op deze pagina vind je informatie over het ZK Plusprogramma. Het Plusprogramma faciliteert praktijken om in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis.

Handleiding kwaliteitseisen

Wil je meer informatie over de voorwaarden waar je als praktijk aan moet voldoen? Kijk dan in de handleiding kwaliteitseisen 2019-2020 voor meer informatie over het ZK Plusprogramma of in één van de nieuwsbrieven op deze pagina.

Let op: data aanleveren door kandidaat praktijken

Eén van de instroomvoorwaarden van Zilveren Kruis is het maandelijks data aanleveren voor de LDF. Wanneer er geen data wordt aangeleverd, betekent dit dat de deelname aan de kandidaatperiode voor de praktijk wordt beëindigd.

Tip: plan het aanleveren bij de data bij voorkeur in aan het begin van iedere maand. Als je het dan per ongeluk een keer vergeet, heb je genoeg tijd om het nogmaals te proberen als er iets misgaat.

Een ZK Plusovereenkomst: wat is dat eigenlijk?

Voor fysiotherapiepraktijken die zich extra willen inzetten voor kwaliteit en transparantie van de fysiotherapeutische zorg biedt zorgverzekeraar Zilveren Kruis de ZK Plusovereenkomst aan. Om voor zo’n Plusovereenkomst in aanmerking te komen, stelt Zilveren Kruis een aantal voorwaarden. 
Het KNGF biedt praktijken de mogelijkheid om te voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis. Dit doen we met het ZK Plusprogramma, waarmee we je  ondersteuning aanbieden in de vorm van monitoring en online rapportages (in Compass en de Landelijke Database Fysiotherapie) waarin je je voortgang als praktijk zelf kunt bijhouden.

Online ZK Plusprogramma rapportage is vernieuwd!

De online ZK Plusprogramma rapportage is vernieuwd en is geïntegreerd in je LDF Dashboard.

Door de verbeterde weergave en nieuwe functionaliteiten heb je als pluspraktijk:

  • In één oogopslag overzicht van je voortgang
  • Verbeterde sturingsinformatie
  • Gegevens per maand en per therapeut
  • Tips en adviezen op maat en binnen handbereik
  • Overzicht van de intervisiedeelname van collega’s
  • Elke maand rond de 7e een bijgewerkte rapportage

Zo bevat de rapportage alle nodige informatie over je voortgang, en is de getoonde informatie beter te begrijpen.

Heb je een vraag over je contract met Zilveren Kruis?

Voor informatie over het contracteringsproces van Zilveren Kruis verwijzen wij je naar de website van Zilveren Kruis. Heb je de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de helpdesk van Zilveren Kruis.

Nieuwsbrieven

Als deelnemer aan het ZK Plusprogramma 2019 ontvang je maandelijks een nieuwsbrief. In deze nieuwbrieven vind je informatie over actuele thema’s. Op deze pagina vind je het archief van de nieuwsbrieven. Zo kun je de informatie altijd (na)lezen. 

Trefwoorden: