ZK Plusprogramma

Op deze pagina vind je informatie over het ZK Plusprogramma. Het Plusprogramma faciliteert praktijken om in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis.

Informatie gevolgen coronavirus

Vanwege de coronacrisis staat de uitvoering van de plusvoorwaarden onder druk. 
Vorige week hebben wij jullie laten weten dat het ZK Plusprogramma in verband met het coronavirus een passende oplossing heeft gevraagd aan Zilveren Kruis (dat bericht lees je hier).
Via deze weg houden wij jullie hierover op de hoogte.
Deze week hebben wij intensief overleg met Zilveren Kruis gevoerd. Zij geven aan uiterlijk dinsdag 7 april met een oplossing te komen voor deelnemers aan het ZK Plusprogramma.

Het KNGF vraagt dus nog even geduld maar heeft goede hoop dat er aanpassingen komen voor de pluspraktijken.
 Zodra we meer weten, zullen we dit communiceren.
 

Een ZK Plusovereenkomst: wat is dat eigenlijk?

Voor fysiotherapiepraktijken die zich extra willen inzetten voor kwaliteit en transparantie van de fysiotherapeutische zorg biedt zorgverzekeraar Zilveren Kruis de ZK Plusovereenkomst aan. Om voor zo’n Plusovereenkomst in aanmerking te komen, stelt Zilveren Kruis een aantal voorwaarden. 
Het KNGF biedt praktijken de mogelijkheid om te voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis. Dit doen we met het ZK Plusprogramma, waarmee we je ondersteuning aanbieden in de vorm van monitoring en online rapportages (in Compass en de Landelijke Database Fysiotherapie) waarin je je voortgang als praktijk zelf kunt bijhouden.

Zelf monitoren via de online ZKA Plusprogramma rapportage

Met behulp van de online ZK Plusprogramma rapportage kun je maandelijks monitoren hoe je deelname aan het ZK Plusprogramma ervoor staat. Elementen die je in deze rapportage terugvindt, zijn onder andere: 

  • Cijfers over de klantervaring (PREM)
  • De maandelijkse data aanlevering aan de LDF (waaronder dossiervoering en klinimetrie)
  • De visitatie
  • Deelname aan intervisiebijeenkomsten.

Wat wordt er van je praktijk verwacht in 2020?

In 2020 zijn de voorwaarden voor deelname gebaseerd op de Plusvoorwaarden fysiotherapie 2020 van Zilveren Kruis. Deze voorwaarden kunnen anders zijn dan de voorwaarden in 2019. Meer informatie hierover vind je op de website van Zilveren Kruis of op deze webpagina van het ZK Plusprogramma. Een handig overzicht van alle deelnamevoorwaarden is ook te vinden in de handleiding kwaliteitseisen 2020.

Let op: strengere handhaving op maandelijkse data levering LDF 2020
Sinds het begin van het Plusprogramma in 2016 is maandelijkse datalevering aan de LDF een verplichting. Deze verplichting komt voort uit de Plusvoorwaarden van Zilveren Kruis en wordt maandelijks door het ZK Plusprogramma gemonitord. Vanaf januari 2020 zijn de gevolgen groter als praktijken een LDF aanlevering missen; het missen van slechts een  aanlevering kan er al toe leiden dat je deelname aan het ZK Plusprogramma beëindigd wordt.

Om te voorkomen dat je aanleveringen mist, geven we je graag een paar tips: 

  • Zorg dat je in iedere kalendermaand (jan, feb, mrt, etc.) een aanlevering doet
  • Plan de aanlevering van data in je agenda en draag deze taak bij afwezigheid over aan een collega
  • Plan de datalevering telkens in het begin van de maand. Mocht het onverhoopt niet lukken op de geplande dag dan kun je het later in de maand nog eens proberen.

Heb je een vraag over je contract met Zilveren Kruis?
Voor informatie over je contract met Zilveren Kruis verwijzen wij je naar de website van Zilveren Kruis of neem contact op met de helpdesk van Zilveren Kruis.

Vragen?
Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Mail dan naar plusprogramma@kngf.nl. Om nog sneller geholpen te worden, is het handig om alvast je praktijk AGB-code te vermelden in de communicatie.

Trefwoorden: