ZK Plusprogramma

Op deze pagina vind je informatie over het ZK Plusprogramma. Het Plusprogramma faciliteert praktijken om in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis.

Aanmelding instroomronde ZK Plusprogramma gesloten

De aanmeldperiode voor de instroomronde van het ZK Plusprogramma is gesloten. Zilveren Kruis beoordeelt of de aangemelde praktijken aan de instapvoorwaarden voldoen om in 2020 in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis. Praktijken die de aanmelding hebben voltooid en daarvan een bevestiging hebben ontvangen, zullen uiterlijk eind juli een mail met bericht over de beoordeling ontvangen.

Huidige deelnemers ZK Plusprogramma

Huidige Pluspraktijken die aan de instapvoorwaarden 2020 voldoen blijven deelnemer aan het ZK Plusprogramma. Zij moeten in 2019 aan de voorwaarden van het ZK Plusprogramma blijven voldoen.

Kandidaat deelnemers ZK Plusprogramma

Nieuwe praktijken, die voldoen aan de instapvoorwaarden, krijgen vanaf 1 juli 2019 de status ‘kandidaat deelnemer aan het ZK Plusprogramma’. Zij moeten vóór 1 november 2019 een entreevisitatie succesvol doorlopen. Meer informatie hierover is ook te vinden in de mail die je uiterlijk eind juli ontvangt m.b.t. beoordeling Zilveren Kruis.

Plusovereenkomst 2020

Zilveren Kruis biedt per 1 januari 2020 een Plusovereenkomst 2020 aan de huidige Pluspraktijken en aan de kandidaten Pluspraktijken. Per 1 januari 2020 geldt dat alle ZK Pluspraktijken aan de deelnemersvoorwaarden zoals vermeld in de Handleiding Kwaliteitseisen 2020 moeten voldoen.


Algemene informatie over de ZK Plusovereenkomst

 

Een ZK Plusovereenkomst: wat is dat eigenlijk?

Voor fysiotherapiepraktijken die zich extra willen inzetten voor kwaliteit en transparantie van de fysiotherapeutische zorg biedt zorgverzekeraar Zilveren Kruis de ZK Plusovereenkomst aan. Om voor zo’n Plusovereenkomst in aanmerking te komen, stelt Zilveren Kruis een aantal voorwaarden. 
Het KNGF biedt praktijken de mogelijkheid om te voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis. Dit doen we met het ZK Plusprogramma, waarmee we je  ondersteuning aanbieden in de vorm van monitoring en online rapportages (in Compass en de Landelijke Database Fysiotherapie) waarin je je voortgang als praktijk zelf kunt bijhouden.

Online ZKA-rapportage

Met behulp van de online ZKA-rapportage kun je maandelijks monitoren hoe je deelname aan het ZK Plusprogramma ervoor staat. Elementen die je in deze rapportage terugvindt, zijn onder andere: 

  • Cijfers over de klantervaring (PREM);
  • De maandelijkse data aanlevering aan de LDF (waaronder dossiervoering en klinimetrie);
  • De visitatie;
  • Deelname aan intervisiebijeenkomsten.

Als praktijk ben je zelf verantwoordelijk om (in de rapportage) de voortgang van je deelname aan het ZK Plusprogramma goed te monitoren en tijdig bij te sturen.
Let op: de rapportage wordt maandelijks rond de 15e van de maand automatisch bijgewerkt. 
Heb je hierover vragen? Mail dan gerust naar: plusprogramma@kngf.nl.

Heb je een vraag over je contract met Zilveren Kruis?

Voor informatie over het contracteringsproces van Zilveren Kruis verwijzen wij je naar de website van Zilveren Kruis. Heb je de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de helpdesk van Zilveren Kruis.

Nieuwsbrieven

Als deelnemer aan het ZK Plusprogramma 2019 ontvang je maandelijks een nieuwsbrief. In deze nieuwbrieven vind je informatie over actuele thema’s. Op deze pagina vind je het archief van de nieuwsbrieven. Zo kun je de informatie altijd (na)lezen. 

Trefwoorden: